Mens in bedrijf

Het hebben van werk en vitaliteit maakt je tot een gelukkiger mens.
Werk neemt een groot deel van je leven in beslag. Wanneer je, om welke reden dan ook, geen plezier meer hebt in je werk of geen werk hebt, betekent dit verlies van vitaliteit en liggen een burn-out of een depressie op de loer.

Als deskundig coach kan ik je helpen om je stress te reduceren, je talenten te ontdekken of je loopbaan te onderzoeken zodat je weer vitaal en gelukkig kunt zijn in het arbeidsproces.Als werkgever wil je dat je werknemers productief, duurzaam inzetbaar, fit, bevlogen, gezond, gelukkig en veranderingsbereid zijn. Werkomstandigheden, de samenstelling van een team, de privésituatie of andere factoren kunnen ertoe leiden dat medewerkers niet meer optimaal kunnen functioneren en hun vitaliteit verliezen. Zowel de werknemer als de werkgever zijn gebaat bij verbetering. Het kan dan zinvol zijn om met een deskundige te kijken hoe de vitaliteit bij werknemers kan worden gewaarborgd en indien nodig verbeterd.

Mijn rol kan liggen in de begeleiding van medewerkers of teams maar ook in het maken van een vitaliteitsscan op basis waarvan vitaliteitsbeleid kan worden gemaakt.Als ondernemer bedrijf je topsport. Scherp, constant alert, creatief en gefocust ben je bezig met je bedrijfsvoering. Je hebt bergen energie en verkeert in een flow. Het geeft je een fantastisch gevoel. Je doet er nog een schepje bovenop en dan plotseling slaat de flow om in vermoeidheid, prikkelbaarheid en voel je je geleefd door je agenda. Je hebt minder energie maar vindt toch dat je door moet gaan.

Of je hebt een familiebedrijf. Keihard werken en de kracht van de familiebanden benutten om samen het bedrijf te laten groeien en bloeien. Maar die kracht van de familiebanden wordt vaak de beperking als er bijvoorbeeld door generatieverschillen tegengestelde inzichten ontstaan. Want durf je je mond open te doen of bewaar je liever de goede vrede en krop je het op omdat het familie is. Conflicten kunnen hoog oplopen wat ten koste kan gaan van de bedrijfsvoering.

In beide gevallen helpt het om samen met mij naar je situatie te kijken. Door afstand te nemen, te sparren en kritische vragen te beantwoorden krijg je inzicht en zul je sneller in staat zijn verandering in je situatie aan te brengen.

Geen langdurige trajecten maar maatwerk afgestemd op wie jij bent. En het resultaat, dat bepaal jij zelf, want daarvoor ben je ondernemer.“Ik heb Calei benaderd omdat ik merkte dat een laag zelfvertrouwen mij erg in de weg zat tijdens het solliciteren. Ook was ik vaak erg gespannen op mijn
eerdere werk en viel ik soms lastig in slaap. Ik had direct bij het eerste
gesprek het idee dat Miranda mij goed begreep. Ook had ik er vertrouwen in, dat zij de benodigde kennis had om mij te kunnen helpen. Tijdens een aantal bijeenkomsten hebben we samen gekeken, in hoeverre het beeld dat ik van mijzelf had overeenkomt met de werkelijkheid.
Hierdoor besefte ik mij, dat ik voornamelijk oog had voor mijn onvolkomenheden. Dit heeft mij erg geholpen tijdens sollicitaties. In een aantal andere bijeenkomsten hebben we gekeken, hoe ik beter kan ontspannen en tot rust kan komen. Ik weet nu hoe ik dit kan toepassen. Ik merk dat het helpt, want de laatste tijd slaap ik duidelijk beter.”